fbpx

Paulien/Kimberley

Paulien/Kimberley

INTERVIEW 2.0
Paulien & Kimberley samen - interview NTWRKPLK

Member Kimberley is dankbaar voor inspirator Paulien vanwege haar inspirerende account en haar lef om te durven investeren in het oprichten van de Dutch Girlboss Academy. Paulien van Eerdenburg (33) is oprichtster en eigenaresse van Dutch Girlboss Academy.

Droom

Paulien: “Het is heel bijzonder om te beseffen dat ik sinds een jaar volledig mijn droom leef. En dat komt vooral doordat ik locatie en tijd onafhankelijk kan werken. Dat ik bij de kapper kan zitten en ondertussen via whatsapp een klant binnenhaal. Mijn droombeeld verandert vaak. Toen ik begon met ondernemen had ik het beeld voor ogen van Big Business bouwen. Maar voor mij is het vooral vrijheid ervaren. Eerst wilde ik heel veel op vakantie en reizen. Dat kon ik op een gegeven moment, en toen dacht ik dit is eigenlijk voor mij niet genoeg. Ik wil een woning in het buitenland. Dus in oktober vertrek ik voor 6 maanden.”
/
Kimberley:Ik wil heel graag ondernemen, maar hoe kan ik mezelf nou naar buiten brengen als ondernemer, terwijl ik ook nog die day job heb? Wat als mijn manager dit leest en meteen afscheid van me wil nemen? De realiteit is dat ik een kindje heb, moet eten en een hypotheek moet betalen.”

Reis

Paulien: “Ik had een dikke baan bij Ziggo en dacht alleen maar aan die corporate ladder beklimmen en carrière nastreven.. Totdat je in eens denkt: “Er zijn ook andere manieren om geld te verdienen”. Eigenlijk wilde ik als jong meisje al ondernemen maar ik had geen idee waarin, en ik kon heel veel dingen en vond ook heel veel dingen leuk om te doen. Dan is het best wel een zoektocht naar waarin je wilt ondernemen. Mijn ex-vriend had een passie voor wijn dus startten we een wijnhandel. Zo naïef als dat dat klinkt zijn wij begonnen.

Binnen vijf jaar daarin besefte ik me dat ik weer alleen maar hard aan het werk was.”
/
Kimberley: “Ik kom uit een gezin van goed studeren, goeie baan. En dat heb ik allemaal gedaan. Ik heb zelf alles geregeld. Dat is supertof. Maar op een gegeven moment word je volwassener en denk je: “Dit is niet.” Ik ben nu 27. ik ga dit niet nog 40 jaar doen.”

Paulien & Kimberley - inspirator interview NTWRKPLK

Hindernissen

Paulien: “Ik ben al acht jaar ondernemer en twee bedrijven verder. De winkel sluiten als je er vijf jaar voor hebt lopen knokken is een hele heftige beslissing. Dat is voor mij een harde les geweest. Ik was aan het werk op een manier die niet mij paste. Daarom weet ik nu heel goed wat ik wel en niet wil. Ik heb bijvoorbeeld voor rust gekozen. Ik werk wel met een team, maar heb geen mensen in dienst en zit ook niet op een kantoor.

De streef-mentaliteit: hoe ga ik om met zoveel ambitie? Ik wil dingen doen, maar niet te druk zijn. Ik wil vrije tijd voor waar ik het meest gelukkig van wordt: reizen.

In mijn masterclass vraag ik altijd: “Wat voor stemmetjes hoor je? Ik hoorde altijd de stemmetjes: “Je bent te jong”. Ik had altijd best wel goeie functies binnen het bedrijfsleven en daar kreeg ik dat vaak te horen. Ik hoor het nog regelmatig, maar ik vertrouw op mezelf.”
/
Kimberley: “Ik moet mijn weg vinden binnen mijn relatie. Mijn partner is heel erg van de stabiliteit, maar ik wil mijn eigen weg gaan en me niet tegen laten houden. Hij zegt vaak: ‘Oke leuk, goed, doen! Maar wel reëel blijven, we moeten gewoon een hypotheek betalen’. Dat houdt me soms tegen.”

Terugblik

Paulien: “Als ik nu terugkijk zeg ik tegen mijzelf: wees niet zo eigenwijs en vraag meer om hulp. Stel je meer open voor adviezen. Ik heb hele toffe vrouwelijke ondernemers om mij heen verzameld. Die zijn echt als buddies, sparringspartners. Toen ik begon met ondernemen dacht ik dat ik alles zelf moest doen en regelen. Als ik nu nog alles zelf zou doen, dan zou ik nog steeds maar een x aantal klanten kunnen bedienen. Ik besteed echt bijna alles uit. De mentaliteit die ik heb van thuis is: “je moet hard werken en hard je best doen, dan word je beloond”. Maar dat klopt niet. Je moet gewoon heel slim werken en slimme keuzes maken.
/
Kimberley: “Ik heb heel erg vanuit huis meegekregen dat ik hard moet werken, en meer en hogerop. Ik had het liefst eerder het besef gehad van wat jij zelf wilt is goed en als jij tevreden bent met waar jij nu zit is dat goed. Dan was was ik misschien al veel eerder bij mezelf gebleven. Je eigen normen en waarden is een heel belangrijk onderdeel van jezelf leren kennen.”

Paulien & Kimberley interview NTWRKPLK

Lessen

Paulien: “Nu ik jouw persoonlijke verhaal heb gehoord over je struggles met perfecties en imperfecties, begrijp ik je bedrijfsnaam. Ik zou dat veel meer lading geven. Dan krijg je veel meer jouw persoonlijkheid in je visie op een perfecte bruiloft. Als ik je verhaal hoor dan ben je toe aan de volgende stap. Als je angst voelt, maak dan connectie met waar je naartoe wilt, met je droom. Dan voel je namelijk joy en geluk richting die droom. Als jij eens goed met je partner aan tafel gaat zitten en eens gaat kijken wat er mogelijk is? Hoeveel ruimte is er dan om je baan op te zeggen? En er is altijd een oplossing. Ik denk ook dat ik vaak wat is het ergst wat er kan gebeuren?
/
Kimberley: “Dit is dus exact waarom ik jou als inspirator wilde kiezen. Volgens mij ben jij in staat om iemand heel snel te laten geloven in zichzelf.”

Inspiratie

Paulien: “Ik hou heel erg van zelfmade ondernemers, of dit nou mannen of vrouwen zijn. Als ik er doorheen zit is mijn grootste inspiratiebron mijn oma. Ze leeft helaas niet meer, maar ze had een balletschool in Haarlem. Ze is als vrouw haar bedrijf begonnen tijdens de oorlog. Een moeilijkere tijd bestaat eigenlijk niet. Als ik het even niet zie zitten dan denk ik: “Ho Paulien, in deze tijd zijn er zoveel kansen.”
/
Kimberley: “Ik kan heel veel inspiratie halen uit vrouwelijke ondernemers die ik nu al ken. Ik zie bij anderen hun successen en valkuilen en weet dan: “dat wil ik niet dat wil ik echt wel”.


← Alle interviews 2.0
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.


This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.