fbpx

Judith/Kaylee

Judith/Kaylee

INTERVIEW 2.0
Member Kaylee is dankbaar voor haar inspirator Judith, omdat zij vanuit haar gevoel durft te kiezen voor haar eigen onderneming boven zekerheid en inkomen. Kaylee volgt Judith al een tijdje op Instagram en vindt haar producten ontzettend leuk, maar wordt vooral geraakt door haar aanpak en openheid.  

DROOM

Judith: “Het liefste wil ik dat er een soort van verzamelplek is waar je terecht kunt wanneer je op zoek bent naar een meditatiecursus, meditatiecoach of een retreat. Dat er een verzamelplek is waar je op een persoonlijke manier kunt kennis maken met de trainers of coaches. Dat je dan bijvoorbeeld op basis van een filmpje of een interview de trainer leert kennen en dat je echt een gevoel bij hem of haar hebt. Dat je dan ontdekt: past diegene bij mij, spreekt diegene zijn of haar stem en energie mij aan?

 

Ik heb twee opleidingen gestart en niet afgemaakt. Eigenlijk ben ik continu mijn leven aan het trechteren geweest. Telkens ontdekte ik: dit vind ik niet leuk of oh, dit past toch niet bij mij. En uiteindelijk kom je wel tot de kern, maar ik dacht altijd dat de beste manier was dat je op jonge leeftijd al weet wat je later wilt worden. Super fijn als je het wel weet,  maar voor mij is het leven continu een ontdekkingsreis.
/

Kaylee: “Dat vind ik een mooie omschrijving. Ik noem het nu een omweg, misschien wat minder positief. Ik heb wel bewondering voor mensen die op hun 16e/ 17e/ 18e van school af komen en zeggen: “Dit wil ik worden.” en vervolgens dat dan ook doen. Dat herken ik helemaal niet bij mezelf.

 

 

REIS

Judith: “Ik was afgestudeerd en dacht: “Ja, ik weet nu wel iets van marketing en ik weet wel iets van evenementenmanagement.” Maar ik was nog zo zoekende. Ik heb vervolgens een jaar bij een customerservice gewerkt, omdat ik dacht: dan heb ik weer te maken met marketing, design en HR en dan kom ik er vast wel achter wat ik leuk vind om te doen. Maar zo werkt het niet, heb ik gemerkt. Dus ik heb een jaar lang hard gewerkt en mezelf oververmoeid. Ik weet niet of ik het een burn-out moet noemen, maar ik heb te lang dingen gedaan die mij niet gelukkig maken en geen energie geven.

 

Toen kwam voor mij dat punt: ik moet het even loslaten en het van een afstandje bekijken. Toen ben ik naar Azië gegaan. Volgens mij was het in Vietnam dat ik voor het eerst in aanraking kwam met meditatie. Ik lag in zo’n hostelbedje met mijn koptelefoon op te luisteren naar een geleide meditatie van Sanny Verhoeven. Dat gaf mij directe ontspanning. Ik ben er mee doorgegaan, gedurende mijn reis, maar ook toen ik terug kwam in Nederland. Heel snel merkte ik hoeveel kracht en helderheid mij dat gaf.

 

Ik ging op zoek maar ik kon nog niet veel vinden over meditatie. Dus toen dacht ik: “Hé, laat ik gewoon zelf een meditatie platform gaan opstarten.” Zo ontstond de mediatieschool. Daarnaast ging ik op zoek naar meditatiekussen. Maar ik vond de kussens helemaal niet leuk. En toen dacht ik: “He, dit kan anders.” Ik werk nu met velours. De meditatieschool en het merk Molecule zijn vooral ontstaan uit eigen behoefte.

HINDERNISSEN

Judith: “Er schuilt een perfectionist in mij. Ik wil dan gelijk heel mooi beeldmateriaal of een samenwerking met iemand die hele toffe video’s kan maken. Ik wil gelijk dat het dan heel erg professioneel gaat zijn. Daar zit nog wel een soort van rem op.”
/
Kaylee: “
Je deelde vorige week dat je zelf een beetje je eigen rem bent. Toen ik dat hoorde vond ik dat zo herkenbaar. Degene die je het meest in de wegloopt ben je vaak zelf. Bij mij zijn dat vooral belemmerende overtuigingen. Wat is mijn toegevoegde waarde hierin? Of wat als dit, wat als dat? De stap om me in te schrijven voor mijn opleiding is echt wel een proces geweest van een aantal maanden. Ik heb al een opleiding staan die heb ik niet afgemaakt. Wat als dit weer zoiets is? Wat als ik heel enthousiast begin en het niet afmaak? Dat zijn allemaal die gedachtes, je houdt jezelf daarin tegen. Ik ben voor mezelf excuusjes aan het bedenken. Eerst had ik bedacht: die opleiding is veel te duur. Toen zeiden mijn ouders: “Joh, maar wij willen je best helpen.” Oké. Nou. Dan verzin ik wel weer wat anders waarom het niet zou kunnen.

/

Judith: “Dan kom je echt in zo’n negatieve spiraal. Toen ik net was afgestudeerd en bij die customer service werkte, was ik mezelf voortdurend aan het vergelijken met mensen om me heen. Waardoor ik altijd zelf slechter uit de bus kwam. Ik dacht: “Zij ziet er zo uit, oh wat mooi, zij heeft deze baan, oh dat heb ik nog niet.” Dat zijn geen helpende gedachtes zeg maar.”
/

Kaylee: “Dat is ook hoe het er aan de buitenkant uitziet. Ik vind het heel mooi dat je online deelt dat het niet altijd perfect is. Ik maak me ook altijd heel druk over dat mensen om me heen denken: “Oh, dat is de vrouw die nooit haar dingen afmaakt.” Dat wil ik voorkomen. Maar ja aan de andere kant, so be it. Als dat het is.”
/
Judith: “Het geeft veel rust als je die gedachte loslaat. Net zoals op Instagram, het ene moment kan ik iets delen waarover ik helemaal excited ben en het volgende moment kan ik ook tranen laten zien. Dat doe ik niet heel veel, want uiteindelijk kijk ik zelf ook liever naar iemand die kracht uitstraalt of ergens voor gaat.

 

TERUGBLIK

Judith: “Ik ben nu dertig en ik denk: “Holy hell, ik heb zoveel.” Ik kan zo veel meer vertrouwend leven. Ik vind het echt leuk om elke dag weer te lezen en mezelf te ontwikkelen. Ik begrijp gewoon heel erg goed waarom bepaalde dingen zijn gelopen zoals ze zijn gelopen.

Als je je altijd maar blijft afvragen waarom dit of waarom dat, dan ben je alleen maar bezig met het verleden en dan mis je eigenlijk het stilstaan bij wat je nu al hebt. Vergeet vooral niet wat je tot nu toe allemaal al hebt bereikt en kijk naar de dingen die jou wel plezier geven en focus je daarop.”
/
Kaylee:
“Als ik terugkijk is wist ik sinds de middelbare school al niet welke kant ik op moest. Ik heb daar eigenlijk altijd wel een oordeel op geplakt. Daardoor heb ik elke keer een beetje voor de veilige weg heb gekozen.

LESSEN

Judith: “Schrijven werkt voor mij helend. Als ik ergens mee zit, dan check ik in bij mezelf. Dan mediteer ik en probeer ik te ontdekken waar dat gevoel vandaan komt. Vervolgens ga ik erover schrijven. Soms hou ik het voor mezelf en soms deel ik het op Instagram. En al is er maar één iemand die middels een stukje tekst of filmpje denkt: “Wow.” Al kan ik maar één iemand helpen om iets vanuit een ander perspectief te bekijken. Dat vind ik heel erg waardevol.

 

Je hebt een kortere route en een langere route. Ik heb echt het idee dat je bepaalde keuzes neemt om continu weer tot een nieuw inzicht te komen, om ervan te leren. Dat kan van A naar B, rechtstreeks, maar ook door verschillende lesjes te leren.”
/
Kaylee: “
Fuck it. Je moet doen wat goed voelt en daar niet te hard over oordelen naar jezelf.
/
Judith: “W
at ik mezelf zou willen meegeven is dat ik er op mag vertrouwen dat ik er op een latere leeftijd achter kom waarom het allemaal zo gelopen is.”

 

 

INSPIRATIE

Judith: Ik denk terug aan zo’n vriendenboekje van vroeger, daarin stond ook zo’n vraag: “Wie is jouw held?”. Ik had er nooit een antwoord op.

 

Waar ik zelf heel veel inspiratie nu uit haal zijn wel de boodschappen van Esther Hicks. Esther kan contact maken met source energy, zoals zij dat noemt. Zij krijgt berichten door en die deelt ze met de wereld. Die boodschappen, daar hangt geen oordeel aan. Het zijn gewoon hele liefdevolle berichten. Ik kijk dagelijks wel filmpjes en ik lees graag haar boeken.

 

En ken je Sophie’s Choice? Daar heb ik ook bewondering voor. Hoe zij haar onderneming neerzet. Ze komt vanuit een hele andere plek. Zij heeft als psycholoog gewerkt. Ze deelt haar reis als onderneemster, dat vind ik mooi. Ik pik ook wel graag kennis mee van Michael Pilarczyk. Ik heb gewoon meerdere inspiratiebronnen.
/
Kaylee: “
Pas op het moment dat je het binnen laat komen, kan het wat met je doen of niet. Dat is iets waar ik nu aan werk, om gewoon een verbinding te vinden met mensen die ik wel ken en niet ken, dingen die ik lees, omdat het dan ook echt wat met je kan doen. Anders wordt het heel moeilijk om nog ergens door geïnspireerd te raken.”


← Alle interviews 2.0
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.