fbpx

Eline/Astrid

Eline/Astrid

INTERVIEW 2.0
Eline & Astrid samen - NTWRKPLK inspirator interview 2.0 - Foto door Brian Vijber
“Als ik kan wat Eline kan, dan doe ik het echt heel goed.” denkt member Astrid regelmatig. Astrid is dankbaar voor inspirator Eline omdat zij klaar staat voor anderen met haar rake feedback, terwijl ze het zelf ook hartstikke druk heeft. En als het echt niet uitkomt durft ze voor haar eigen geluk te kiezen. Eline Haex (33) is HR Manager bij PHBM.

DROOM

Eline: “Als klein meisje wilde ik een prinses zijn. Dat soort surrealistische dingen. Ik ben me later gaan realiseren dat ik dingen ben gaan doen omdat dat nou eenmaal zou hoorde. Ik wist van kleins af aan al wel dat ik het belangrijk vond om iets voor anderen te doen. Ik vond het heel fijn om anderen gelukkig en blij te zien. De droom die ik nu heb is dat ik gelukkig wil zijn met mijn gezin. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik ben die droom nu wel aan het leven zonder dat ik hem bewust had uitgesproken.”
/
Astrid: Ik wist eigenlijk wel langer dat ik echt wel wilde ondernemen, maar ik dacht dat als ik ernaast bleef werken dat ik dan meer zekerheid en weet ik veel wat had. Ik merkte dat ik er ongelukkig van werd en toen dacht ik weer even terug aan het moment dat jij vorig jaar de knoop hebt doorgehakt. Dat je aangaf hoe je je voelde en hoe bevrijd je was. Toen dacht ik “Fuck dat! Ik kan dat ook! Ik doe het ook gewoon!” Nu is het soms wel onzeker maar dat komt wel weer goed.”

Reis

Eline: “ Nu is het allerbelangrijkste voor mij mijn kleine kindje, als hij blij en gelukkig is ben ik dat als moeder ook. Maar ik heb ook geleerd dat als ik lekker in mijn vel zit en ik dingen doe die ik leuk vind, dan ben ik relaxter thuis. Ik was echt wel een beetje een onaardig mens de afgelopen twee jaar. Thuis kon ik echt geïrriteerd zijn. Mijn vriend nam na zijn burn-out veel tijd voor zichzelf. Ik dacht: “Jeetje, jij kan wel met je persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, dan ga ik wel de boodschappen en de afwas doen”. Totdat ik dacht: “Wacht even, hij pakt zijn tijd en ik doe dat niet.” Dat begint bij jezelf. Die realisatie was echt een eye opener. Ik ben blij dat ik dat ook aan jou heb kunnen laten inzien. Het allerbelangrijkste ben je echt zelf, dat is niet egoïstisch.”
/
Astrid: “Ik vind het echt fucking spannend hoor. Soms denk ik echt: “Wat heb ik gedaaaan?!”. De enige die verantwoordelijk is voor wat er nu gebeurd ben ik. Maar dat is ook wel weer lekker, want het is echt mijn ding. Als het mis gaat dan is het mijn fout en dan weet ik ook waar ik aan kan sleutelen. Daar leer ik weer van. De manier waarop jij dat de afgelopen tijd hebt gedaan met de gedachte: “Ik hoef me niet te houden aan wat andere mensen vinden, denken, doen”, dat heeft mij echt geïnspireerd om dat ook echt gaan doen.”

Eline & Astrid knuffel - NTWRKPLK inspirator interview 2.0 - Foto door Brian Vijber

Hindernissen

Eline: “ Mijn burn-out was super zwaar en super kut. Misschien was het ook wel goed. Het heeft mij wel aan het denken gebracht en ik heb veel over mezelf geleerd. Wat ik echt niet meer wilde was elke ochtend om negen uur op kantoor zijn, in de file staan, tot vijf uur blijven, weer weg, altijd op andere mensen hun manier dingen doen, zelf geen inbreng hebben over hoe ik het doe. Maar ook het werk stond me helemaal niet meer aan. Ik wil eigenlijk, en dat heb ik heel vaak weggedrukt, mensen helpen. Ik wil mijn eigen maatstaven voor succes bepalen en mijn eigen manier daarnaar toe bepalen.

Je gedachtes kunnen vaak ook veel meer pijn opleveren dan de gebeurtenis zelf. Als er  dingen gebeurd zijn waar je je zo over aan het piekeren bent en jezelf aan het afstraffen bent, dat je daar veel meer pijn aan overhoudt dan die hele gebeurtenis.”
/
Astrid: “Je kon je dus niet meer identificeren met de manier van werken. Dat had ik precies hetzelfde. Het voelde niet meer goed en eerlijk. Je kan wel zeggen: “Hij doet lelijk tegen mij en daarom voel ik mij nu zo”, maar iedere beslissing die je neemt ligt bij jou en jij hebt de invloed op je gedachten en op je gedrag. Ik dacht: “Wacht eens even, ik doe dingen die niet mij zijn, maar dingen die ik doe zijn vanuit een soort van remote, zo hoort het, ik moet promotie gaan maken, ik moet meer geld verdienen, een heel sociaal leven hebben en het liefst nog een beetje slank zijn. Ja maar voor wie eigenlijk? Ik moet niets. Ik denk dat dat gewoon het belangrijkste is dat je kijkt wat er bij je past en dat het gevoel daarbij goed is.”

Terugblik

Eline: “ Ik vind het lastig om te bepalen wanneer je je realiseert dat andere dingen bij je passen of dat je misschien anders bent dan wat anderen van je verwachten. Ik ben opgegroeid met een vader die er eigenlijk weinig was. Gelukkig wel in een heel liefdevol gezin, maar omdat pappa vloog en heel veel weg was heb ik van hem niet heel veel meegekregen. Hij was heel rationeel, mijn moeder heel emotioneel. Dat vormt je als kind wel.

Ik denk dat ik vanaf heel jong bezig ben geweest met het conformeren aan de maatstaven hoe het hoort. Niets ging ik uit de weg, want ik wilde overal de beste in zijn. Dat is vaak ten koste gegaan met mijn eigen gezondheid, geluk en relaties.

Ik zou mijn jongere ik wel willen meegeven dat je moet kiezen voor jezelf en je eigen geluk, zonder dat je je moet bezig houden dan wat andere van je verwachten. Dan ben je een leuker persoon, dan kan je ook zeggen tegen mensen: “Oké, ik doe het op een andere manier, maar jouw manier is ook goed”. Ik heb mezelf heel erg overschreeuwd omdat ik zo onzeker was. Ik wil meegeven dat dat niet nodig is omdat ik goed genoeg ben hoe ik ben, de keuzes die vanuit mijn gevoel komen zijn altijd de beste.”
/
Astrid: “Heel mooi! Het ligt bij mij wel in dezelfde lijn. Namelijk dat het gewoon goed is hoe je bent en dat je komt voort uit twee mensen die van elkaar houden en zij hebben mij proberen mee te geven wat het beste voor me is maar ze zijn uiteindelijk niet degenen die dat voor mij bepalen. Je moet bij jezelf blijven blij zijn met de persoon die je bent.”

Eline - NTWRKPLK inspirator interview 2.0 - Foto door Brian Vijber

Lessen

Eline: “ Je kan past veranderen als het echt vanuit binnen komt, als je het echt wil. Je kan wel gaan trekken aan een dood paard, maar als mensen iets niet willen dan gaan ze het nooit met volle overgave doen. Dan kun je ook beter denken: weet je wat, ik laat deze mensen het doen op hun manier doen want zo zijn zij gelukkig. En ik ben veel minder zwart wit gaan denken. Er zijn heel veel meer manieren om je leven te leiden, in plaats van de manier van alleen maar meer, meer, meer willen. 

Ik ga gewoon geen dingen doen die ik niet leuk vind en waar ik geen vertrouwen meer in heb. Die niet meer in lijn liggen met mijn onderbuik gevoel. Ik vertrouw er op dat het goed komt, hoe dan ook.

Ik heb een quote die ik heel vaak terug kijk en daar staat “Today I choose joy“. Als je denkt: “Vandaag ga ik er hoe dan ook een leuke dag van maken, dan heb je al een heel andere mindset dan als je chagrijnig de dag begint.
/
Astrid: “Bij mij was een boek van Byron Katie over vier vragen een eye opener. Je doet dingen omdat wellicht in de toekomst wellicht dingen kunnen gebeuren, maar er is helemaal geen bewijs dat dat zou gaan gebeuren. Dus je kan beter nu doen wat je graag wil, wat je leuk vind en waar je blij van wordt.

Ik lees nu elke dag een lijstje van positieve affirmaties. Twee jaar geleden had ik je compleet uitgelachen als je had gezegd dat ik dit zou doen. Elke ochtend begin ik met een positief gevoel aan de dag en dat werkt door.”

Inspiratie

Eline: “Mijn meest recente inspirator is Michiel. Hij heeft me laten zien hoe het is om echt voor jezelf te zorgen en je eigen keuzes te maken en je eigen tijd te pakken. Ik denk dat Teun, hoe klein hij ook is, ook een inspiratie voor mij is omdat hij laat mij zien dat het leven zo eenvoudig is, hij kan heel blij worden van kleine dingen en geniet van kleine dingen. Zonder gene er gewoon zijn. Vroeger was mijn moeder mijn inspirator. Zij heeft mij laten zien: als je lief bent voor een ander dan krijg je dat ook terug.”


← Alle interviews 2.0
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.


This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.